Rabarberkaka

 
Rabarberkaka
 

4dl rabarber
4dl vatten
1 1/2dl strösocker
 
4 ägg
3 1/2dl strösocker
4dl mjöl
1 1/2msk bakpulver
2msk vaniljsocker
rabarber
1dl sockerlag
 
4dl florsocker
1dl sockerlag
 
 
Gör så här:
 

Lägg rabarber, vatten och socker i en kastrull och koka tills rabarbern är mjuk och faller isär.
 Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör i det i smeten.
Sila av rabarbern och ´rör i rabarbern och 1dl av sockerlagen den kokats i i smeten.
Häl upp i en långpanna och grädda i 200° i ca 15min.
Medan kakan gräddas rör då ihop florsocker och sockerlad.
När kakan ha gräddats klar bred då på glasyren på en gång och stoppa sedan in den i ugnen igen i 5min så glasyren smälter in i kakan och torkar till på toppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0