Marknadskola

Jag har hittat många recept på marknadskola. Här är min tolkning, och den är inte riktigt lika söt och sliskig.




Marknadskola

75g smör
2dl socker
3/4dl vatten
2dl florsocker
3dl vetemjöl
1/2dl kakao
1tsk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Blanda i socker och vatten, låt småkoka i några minuter.
Blanda alla torra ingredienser med varandra och vispa(med elvisp) i dom i smörsmeten.
Är det aldeles för torrt så tillsätt lite vatten så de blir mera kola konsistens
Häll upp i en form ca 20x20 och låt stelna.

Grattis

Igår avslutades tävlingen som jag hade.
Verkar inte som om ja ha så många mammor med småbarn som läser min blogg så den som vann är
Anna/Frostrosor.

Är det någon som är intreserad av att gå med i buzzador är de bara att följa länken här nedanför.
Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är pernilla_j):
<a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=pernilla_j>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=pernilla_j</a>

En liten tävling!



Jag är med i Buzzador.
Att vara en buzzador innebär att jag får hem lite olika produkter som jag får testa.
När jag har testat några dagar så har jag några prover att dela med mej till mina kompisar.
När det gått en stund så sammlar jag in lite info om vad alla tycker om produkten och sedan raportera jag det vidare till buzzador som i sín tur ha kontakt med företagen.

Nu har jag fått testa Jogolino från Nestle.
Det är en yoghurt utan tillsatt socker i den nya smaken persika banan.
Det är ett perfekt mellanmål och behöver inte stå kallt.
Nu tänkte jag lotta ut en förpackning här på min blogg.
Låter det intressant?
Det enda som behövs för att vara med i utlottningen är en komentar för en lott.
Vill du ha två lotter så länka min sida genom din blogg och lämna en komentar på de.
Tävlingen pågår till den 24/5-11
Vinnaren kommer kontaktas via mail (om du lämnat sådan) och här på sidan.

Lycka till!

Cupcak receptet här under är baserat på denna produkt.

Baby cupcakes

Dessa muffins är sockerfria och är framexprimenterade för att små barn ska kunna äta dom.
Min pojke som snart är 1år tyckte dom va jätte god=)



Baby cupcakes

1 ägg
1st jogolina (persika banan)
1dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
50g osaltat smör

Frosting
2msk philadelphia ost
2/3 av en jogolina (persika banan)
blåbär eller liknande


Gör så här:

Vispa ägget luftigt och rör i jogolinan.
Smält smöret och rör i det och resten av ingredienserna i smeten.
Fyll 15 formar (småa, till hallongrottor) och ställ på en plåt.
Grädda i 175º i ca 10min. Låt svalna.
Rör ihop frostingen och bred på det. Toppa med bär.

Långpannetårta



Långpannetårta

3 ägg
3dl mjöl
3dl strösocker
3tsk bakpulver
3/4dl vatten

1 stor burk cocktailbär

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör i det och vattnet i smeten.
Häll ur bären och sockerlagen i en långpanna.
Skeda upp smeten jämt så de täcker bären.
Grädda i 175º 15-20min
Låt svalna!
Vispa grädde och bred över, strö på strössel, frukt eller godis.
Jag har hackad daim på denna.

Chokladbollar




Chokladbollar

100g smör eller margarin
3/4dl socker
1msk vanillinsocker
3msk cacao
2 ½dl havregryn
ca 1msk kallt kaffe

pärlsocker, strössel eller kokos

Gör så här:
Mixa havregrynen och häll dom och resten av de torra i en skål.
Smula i smöret, häll i kaffet och blanda ihop allt.
Rulla bollar och rulla sedan dom i pärlsocker, strössel eller kokos.
Låt stå i kylskåpet.



Havrekex


Havrekex

100 g smör
1 1/2 dl mjölk eller vatten
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver


Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Smält smöret och rör i det och mjölken/vattnet.
Rör degen väl så den snäpper från kanterna.
Dela degen i två delar och kavla ut dom på varsin plåt.
Den ska täcka nästan hela plåten.
Rulla en kruskavel över degen eller picka den med en gaffel.
Skär den i rutor med en vass kniv, sporre eller pizzaskärare.
Grädda i 200º ca 8min.

Hallon och chokladmuffins



Hallon och chokladmuffins


2 ägg
2dl strösocker
1dl hallonpure
100g smält smör eller margarin
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
100g hackad choklad

Gör så här:
Mixa eller mosa hallonen och pressa dom genom en sil för att få bort alla frön.
Hacka chokladen.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i mjöl, vaniljsocker, bakpulver, smör och hallomoset.
Rör sist i chokladen.
Fördela smeten i 12 formar och grädda i 175° i ca 15 min.

RSS 2.0