Morotskaka



Morotskaka

4 ägg
4dl strösocker
4dl mjöl
2tsk bikarbonat
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
2dl olja (i neutral smak)
6dl rivna morötter

Glasyr

100g philadelphiaost
100g smör
3 1/2dl florsocker
2tsk vaniljsocker


Gör så här:
Skala och riv morötterna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör ned dom i smeten.
Blanda sedan i oljan och morötterna.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
Grädda i 150° i ca 1timme. Låt sedan kakan svalna.
Blanda philadelphiaot,  rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn glasyr.
Bred den över den kalla kakan och skär upp den i rutor.
Kakan går bra att frysa.

Cupcakes




Cupcakes

100g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2dl strösocker
2dl mjölk
4dl mjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker


Frosting

60g smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
1msk pressed citronsaft
100g philadelphiaost
karamellfärg

Gör så här:
Smölt smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Rör i mjölblandningen, smör och mjölk i smeten.
Fördela smeten i 12 formar och grädda i 200° i ca 10min låt sedan svalna.
Vispa smör, vaniljsocker och florsocker luftigt, rör i citron och philadelphiaost.
Dela ev frostingen och färga den med några droppar karamellfärg.
Spritsa eller stryk på den på muffinsarna.

RSS 2.0