Violcupcakes



Violcupcake

100g smör eller margarin
2 ägg
1 1/2dl strösocker
2dl mjölk
4dl mjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
2st violtablettaskar


Frosting

60g smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
1msk pressed citronsaft
100g philadelphiaost
mortlade hårda violgodisar eller strössel


Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Värm mjölken och smält violgodisarna där i.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Rör i mjölblandningen, smör och violmjölk i smeten.
Fördela smeten i 12 formar och grädda i 200° i ca 10min låt sedan svalna.
Vispa smör, vaniljsocker och florsocker luftigt, rör i citron och philadelphiaost.
Spritsa eller stryk på den på muffinsarna.
Krossa hårda violgodisar och strö över eller strö på lite strössel.

Cakepopps (utan pinnar)



Cakepopps


chokladkakan
100g philadelphiaost

150g blockchoklad

Gör så här:
Baka chokladkakan (se receptet under)
Låt den kallna. Smula sönder den i en mixer eller riv den på rivjärnet.
Blanda i philadelphiaosten och rulla till bollar.
Tryck ev fast en klubbpinne i dom.
Smält chokladen över vattenbad och doppa bollarna i den.
Låt stelna.



Chokladkakan
100g riven choklad
2dl mjöl
2dl strösocker
1/2msk vaniljsocker
1/2msk bakpulver
3dl havregryn
3msk kakao
150g smält smör
2ägg

Gör så här:
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör i smöret och äggen.
Häll upp smeten i en rund tårtform. Grädda i 200° 15-20min. Låt kallna.

Sega chokladrutor



Sega chokladrutor

250g smör eller margarin
1 liter havregryn
5dl vetemjöl
5dl strösocker
1dl sirap
2 ägg
1dl kakao
1msk bakpulver
1msk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret i en stor gryta. Rör sedan ner resten av ingredienserna.
Degen blir ganska smulig så de är lättare att få den jämn och man knådar den med händerna.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och platta ut degen i den.
Grädda i 175° ca 15min eller tills den fått lite färg.
Skär upp den i rutor innan den har hunnit kallna helt.

Chokladflarn med mintfyllning



Chokladflarn med mintfyllning

50g smör eller margarin
3dl havregryn
1 ägg
1 1/2dl strösocker
1msk vetemjöl
1 1/2msk kakao
1tsk bakpulver

Fyllning
100g choklad
3droppar pepparmint


Gör så här:
Smält smöret och häll det över havregrynen.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör i havregryn, mjöl, kakao och bakpulver i smeten.
Klicka ut teskedsstora klickar glest på en plåt.
Grädda i 175° i ca 8min. Låt kallna på galler.
Smält chokladen med mintdroppar i över ett vattenbad.
Lägg ihop kakorna två och två med choklad emellan.
Ringla eventuellt choklad över kakorna om det finns någon kvar.
Lägg dom sedan svalt så dom kan stelna.

RSS 2.0