Lussebullar



Lussebullar


100 g smör eller margarin
5dl mjölk
1 påse saffran
50g jäst
1 1/2dl strösocker
1 ägg
12-14dl vetemjöl

ägg
pärlsocker
russin

Gör så här:
Smält smöret och blanda i mjölken och låt bli fingervarmt.
Blanda i saffranet i mjölken.
Smula jästen och häll över vätskan, sockret, ägget och hälften av mjölet.
När smeten blivit blank knådas resten av mjölet i.
Låt jäsa till minst dubbel storlek.
Dela sedan degen i 40 bitar och forma till lussekatter.
Låt jäsa igen på en plåt under en bakduk.
Pänsla med ägg och strö över pärlsocker eller stoppa i russin.
Grädda i 225° ca 10min.
låt sedan svalna på ett galler under en duk.

Pepparkakorna på bilden är frukostpepparkakor och recept på dom finns under kategorin bröd och kex.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0