10 sorters kakor på en deg.
Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg.
Det tar mindre än 2tim att baka alla.
Degen
11dl vetemjöl
500g smör eller margarin
5tsk bakpulver
3msk vaniljsocker
4dl strösocker
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till en stor och slät deg.
Dela degen i 10 lika stora delar.
Tag en del till varge smak.
Alla kakorna ska gräddas i 175° tills dom är gyllenbrun.
Kokoskakor
1/10av degen ovan
1/2dl kokos
Gör så här:
Knåda in kokosen i degen och dela degen i 20bitar.
Rulla till bollar och lägg på en plåt för att grädda.
Chokladkakor
1/10 av degen ovan
1/2dl vetemjöl
1/3 ägg
1msk kakao
pärlsocker
Gör så här:
Knåda i mjöl kakao och ägget.
Vispa ägget innan delning så du få lika mycker av vitan och gulan.
Dela degen i 20delar och rulla till bollar.
Platta till bollarna något på plåten.
Pänsla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda.
Kakor med chokladbitar
1/10 av degen ovan
50g ljus blockchoklad
Gör så här:
Hacka chokladen och blanda i den i degen.
Dela degen i 20 delar och rulla till bollar. Grädda
Kolakakor
1/10 av degen ovan
1msk sirap
4msk vetemjöl
Gör så här:
Knåda in sirapen och mjölet i degen.
Dela i 20delar och rulla till bollar.
Tryck med en gaffel i varje boll. Grädda
Syltkakor
1/10 av degen ovan
Hallonsylt
Gör så här:
Dela degen i 20bitar och rulla till bollar.
Gör en grop i varje boll och fyll med sylt. Grädda
Kakor med blåbär och vit choklad
1/10 av degen ovan
Blåbär
vit choklad
Gör så här:
Dela degen i 20delar, rulla till bollar och gör en grop i varje boll.
Lägg 3st blåbär i varje grot och tryck ihop degen runt dom.
Riv över vit choklad efter gräddningen.
Brysselkex
1/10 av degen ovan
Strösocker
röd karamellfärg
Gör så här:
Lägg lite strösocker i en plastpåse och droppa i 3droppar karamellfärg.
Knåda påsen tlls allt socker blivit rosa.
Gör en rulle av degen och rulla den i sockret.
Skär i 3mm tjocka bitar och grädda.
Det går lättare att skära dom om den legat i frysen en liten stund innan.
Hasselnötskakor
1/10 av degen ovan
2päsar hasselnötskräm (18g st)
4msk vetemjöl
Gör så här:
Blanda i mjölet och hasselnötskrämen i degen.
Dela degen i 20delar och rulla till ovala bollar. Grädda.
Bittermandelkakor
1/10 av degen ovan
2droppar bittermandel
ägg
pärlsocker
Gör så här:
Blanda i bittermandeln i degen.
Dela i 20delar och rulla till ovala bollar.
Pänsla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda
Mintchoklad kakor
1/10 av degen ovan
2droppar peppermint olja
1msk kakao
strösocker
Gör så här:
Blanda i minten och kakaon i degen.
Gör en rulle av den och rulla den i strösocker.
Skär i 3mm tjocka skivor och grädda.
Det går lättare att skära om den fått ligga i frysen en stund först.
Åhh det blev många smaskiga kakor av den degen må jag säga!
Ser smarrigt ut. Toppen om man har barnkalas eller så och vill bjuda på lite olika småkakor utan att stå i köket hela dagen.
Hej!
God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!
Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? ;)
Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
Ha det bäst!
Kram Daniella.
Tva funderingar.
Hur lange ska kakorna graddas och ska det inte va nagot strosocker i degen alls?
Tack.
Tukoyi sofuxe amu tefeya ecenigim ijac xubudo tuvehur exuqafo zamuqu ufipecuj eqinemow.