10 sorters kakor på en deg.

Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid.
Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg.
Det tar mindre än 2tim att baka alla.




Degen

11dl vetemjöl
500g smör eller margarin
5tsk bakpulver
3msk vaniljsocker
4dl strösocker

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till en stor och slät deg.
Dela degen i 10 lika stora delar.
Tag en del till varge smak.
Alla kakorna ska gräddas i 175° tills dom är gyllenbrun.




Kokoskakor

1/10av degen ovan
1/2dl kokos

Gör så här:
Knåda in kokosen i degen och dela degen i 20bitar.
Rulla till bollar och lägg på en plåt för att grädda.





Chokladkakor

1/10 av degen ovan
1/2dl vetemjöl
1/3 ägg
1msk kakao

pärlsocker

Gör så här:
Knåda i mjöl kakao och ägget.
Vispa ägget innan delning så du få lika mycker av vitan och gulan.
Dela degen i 20delar och rulla till bollar.
Platta till bollarna något på plåten.
Pänsla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda.





Kakor med chokladbitar

1/10 av degen ovan
50g ljus blockchoklad

Gör så här:
Hacka chokladen och blanda i den i degen.
Dela degen i 20 delar och rulla till bollar. Grädda





Kolakakor

1/10 av degen ovan
1msk sirap
4msk vetemjöl

Gör så här:
Knåda in sirapen och mjölet i degen.
Dela i 20delar och rulla till bollar.
Tryck med en gaffel i varje boll. Grädda





Syltkakor

1/10 av degen ovan
Hallonsylt

Gör så här:
Dela degen i 20bitar och rulla till bollar.
Gör en grop i varje boll och fyll med sylt. Grädda





Kakor med blåbär och vit choklad

1/10 av degen ovan
Blåbär
vit choklad

Gör så här:
Dela degen i 20delar, rulla till bollar och gör en grop i varje boll.
Lägg 3st blåbär i varje grot och tryck ihop degen runt dom.
Riv över vit choklad efter gräddningen.





Brysselkex

1/10 av degen ovan
Strösocker
röd karamellfärg

Gör så här:
Lägg lite strösocker i en plastpåse och droppa i 3droppar karamellfärg.
Knåda påsen tlls allt socker blivit rosa.
Gör en rulle av degen och rulla den i sockret.
Skär i 3mm tjocka bitar och grädda.
Det går lättare att skära dom om den legat i frysen en liten stund innan.





Hasselnötskakor

1/10 av degen ovan
2päsar hasselnötskräm (18g st)
4msk vetemjöl

Gör så här:

Blanda i mjölet och hasselnötskrämen i degen.
Dela degen i 20delar och rulla till ovala bollar. Grädda.





Bittermandelkakor

1/10 av degen ovan
2droppar bittermandel

ägg
pärlsocker

Gör så här:
Blanda i bittermandeln i degen.
Dela i 20delar och rulla till ovala bollar.
Pänsla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda





Mintchoklad kakor

1/10 av degen ovan
2droppar peppermint olja
1msk kakao

strösocker

Gör så här:
Blanda i minten och kakaon i degen.
Gör en rulle av den och rulla den i strösocker.
Skär i 3mm tjocka skivor och grädda.
Det går lättare att skära om den fått ligga i frysen en stund först.


Kommentarer
Postat av: Emilies Skafferi

Åhh det blev många smaskiga kakor av den degen må jag säga!

2009-12-18 @ 10:14:54
URL: http://emiliesskafferi.blogg.se/
Postat av: småkakor

Ser smarrigt ut. Toppen om man har barnkalas eller så och vill bjuda på lite olika småkakor utan att stå i köket hela dagen.

2009-12-31 @ 08:12:04
URL: http://bakrecepten.se
Postat av: Daniella - BakeCake

Hej!

God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!



Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? ;)

Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !

Ha det bäst!

Kram Daniella.

2010-01-05 @ 14:24:30
URL: http://bakecake.blogg.se/
Postat av: Rascal

Tva funderingar.

Hur lange ska kakorna graddas och ska det inte va nagot strosocker i degen alls?

Tack.

2010-09-12 @ 16:56:48
URL: http://rascalkosher.blogspot.com/
Postat av: uxaroy

Tukoyi sofuxe amu tefeya ecenigim ijac xubudo tuvehur exuqafo zamuqu ufipecuj eqinemow.

2012-10-16 @ 08:41:31
URL: http://www.aceyiputi.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0