Kladdkakemuffins



Kladdkakemuffins

125g smör eller margarin
2ägg
3dl strösocker
2 1/2dl vetemjöl
5msk kakao
1msk vaniljsocker
1krm bakpulver

Gör så här:
Smält smöret och låt det kallna.
Rör ihop ägg och socker.
Blanda alla torra ingredienser och rör ned dom och smöret i smeten.
Fördela smeten i 12 muffinsformar.
Grädda i 175° i ca 12min

Sega blåbärsrutor



Sega blåbärsrutor

250g smör eller margarin
5dl strösocker
3 ägg
5dl vetemjöl
1msk vaniljsocker
4dl blåbär

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och ta bort den från plattan.
Rör i sockret i smöret och ett ägg i taget.
Blanda alla torra ingredienser och vispa i dom i smeten.
Häll upp smeten i en långpanna och strö blåbären över smeten.
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 35min.

Havresnittar



Havresnittar

1 1/2dl strösocker
1 1/2dl vetemjöl
150g smör eller margarin
3dl havregryn
1tsk bakpulver

Gör så här:
Mät upp och blanda alla ingredienser till en fin deg.
Dela degen i 3delar och rulla ut till tummtjocka längder.
Lägg dom på en plåt och grädda i 200° i ca 10min.
Skär dom direkt på plåten innan de kallnat.

Krämbullar



Krämbullar

150g smör eller margarin
1 paket jäst
5dl mjölk
2dl strösocker
1/2tsk salt
1 ägg
12-14dl vetemjöl

vaniljkräm

smält smör och strösocker

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37° och häll det sen över jästen.
Blanda i socker, salt och ägg och rör om. Blanda sedan i mjölet tills degen blir slät och fin.
Låt jäsa till dubbel storlek. Rör undertiden ihop vaniljkrämen.
Dela degen i 24 bitar. Kavla ut varge bit till en platta och lägg på en klick vaniljkräm i mitten.
Tryck noga ihop kanterna så det blir en boll och lägg skarvarna neråt på plåten.
Grädda i 250° i 6-8min. Låt svalna under bakduk.
Innan servering så pänslar man bullarna med smält smör och strör över strösocker.

Apelsinringar



Apelsinringar

200g smör eller margarin
1 1/2dl strösocker
rivet skal av 1 apelsin
2 ägg
6 1/2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
 
ägg och pärlsocker

Gör så här:
Rör smör. socker och apelsinskal vitt och fluffigt.
Rör sedan i ett ägg åt gången.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.
Lägg degen i kylskåpet 1 timme.
Dela degen i 50delar och rulla varge del till en pinne och forma dom till en ring.
Pänsla ringarna tunnt med ägg och doppa dom i pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 10min.
Låt svalna på galler.

Caférutor



Caférutor

200g smör eller margarin
2dl koncentrerad juice
5 ägg
4dl strösocker
4dl vetemjöl
1dl kokosflingor
1msk bakpulver
1msk vaniljsocker

Glasyr
100g smör eller margarin
6dl florsocker
5msk kallt kaffe
2msk kakao
1msk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret och blanda i juicen.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vispa i dom och smörblandningen i smeten.
Häll i en långpanna och grädda i 200° i 20-30min.
Gör under tiden glasyren.
Smält smöret och blanda i alla torra ingredienser.
Häll glasyren över kakan när den svalnat något.

Apelsinkaka



Apelsinkaka

150g smör eller margarin
3 ägg
2dl strösocker
1/2krm salt
rivet skal av 1/2 apelsin
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver

indränkning
2dl florsocker
saft av 1 apelsin

Gör så här:
Smörj och bröa en hål form.
Smält smöret och låt de svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ned det, smöret och apelsinskalet i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i 175° i ca 40min.
Låt kakan svalna en stund.
Blanda apelsinsaften och florsockret.
Lägg kakan på en tallrik och häll försiktigt över apelsinlösningen.
Förvara kakan i kylskåp.

RSS 2.0