Vetebrödsrutor



Vetebrödsrutor

125g smör eller margarin
3dl mjölk
50g jäst
1 ägg
1/2dl strösocker
ca 1 liter vetemjöl

Garnering
50g smör
pärlsocker


Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt det bli fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan, ägget och sockret.
Blanda sedan i vetemjölet, det ska vara en ganska lös deg.
Smörj en långpanna, tryck ut degen i den och låt jäsa i 30min.
Klicka sedan ut smöret på degen och strö över pärlsocker.
Grädda i 225° i ca 15min.
Låt svalna under duk och skär sedan i rutor.

Glassbakelse

 

Glassbakelse

3 ägg

2dl strösocker

2dl vetemjöl

2tsk bakpulver

1/2dl mjölk

1 liter glass

 

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt, blanda sedan i resten av ingredienserna.

Bred ut smeten i en bakplåtsklädd längpanna och grädda mitt i ugnen i 200° i ca 5min.

När den kommit ut ur ugnen så tippas den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper och de gamla tas bort.

Låt den sedan svalna.

Fördela 1liter valfri glass (har annanas split på denna) över ena halvan på kakan.

Lägg sedan andra halvan som lock. Dela upp den i lagomt stora bitar och lägg dom i frysen.

Jag packererar mina en och en med plastfolie runt för att underlätta när man ska ha en.


RSS 2.0