Plommonkaka



Plommonkaka

2 ägg
1 1/2dl strösocker
1 1/2dl vetemjöl
50g smör eller margarin
5st plommon
pärlsocker

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan i mjölet.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Dela kärna ur och klyfta plommonen, lägg dom sedan på kakan.
Hyvla över smöret och strö på pärlsocker.
Grädda i 175° i 30-40min.
Är även god att servera med vaniljsås.

Sega havrerutor



Sega havrerutor

250g smör eller margarin
1 liter havregryn
5dl vetemjöl
1dl sirap
5dl strösocker
1msk bakpulver
2 ägg

Gör så här:
Smält smöret i en stor gryta och rör sedan ner resten av ingredienserna.
Bred ut degen jämt på en bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda i 175º tills kakan är gyllengul (ca15min)
Skär den i rutor när den svalnat en aning.

RSS 2.0