Pepparkaks cake pops

 
Pepparkaks cake pops
 
250g mixade pepparkakor
1dl lemoncurd
200g blockchoklad
 
Gör så här:

Mixa pepparkakorna och lägg dom i en skål.
Blanda dom med lemoncurden och forma sedan degen till små bollar ca30st
Låt dom stå i kylskåpet för att stelna till lite.
Smält sedan chokladen i ett vattenbad och doppa pepparkaksbollarna i den.
Lägg i små formar eller sätt en pinne i dom som de igentligen ska va på cakepops.
 

Bananpaj med chokladbollstopping

 
 
Bananpaj med chokladbollstopping
 
4bananer
1tsk citronsaft
 
4 1/2dl havregryn
150g smör eller margarin
1 1/2dl strösocker
2tsk vaniljsocker
3msk kakao
2msk vatten
 
pärlsocker
 
Gör så här:

Mosa bananerna, blanda i citronsaften och lägg som i en pajform.
Blanda ihop alla ingredienser till chokladbollsdegen och fördela den sedan på bananerna.
Grädda i 200° ca 20min
Strö över lite pärlsocker när den gräddats klart.
Servera men vispad grädde eller vaniljvisp
 

Jättebullar

 
Jättebullar
 

Hittade jättestora bullformar på affären när ja va och handlade.
Syns inte så bra på bilden men dom är mycket större än vanliga formar.
Ja bakade en vanlig bulldeg som de finns recept på här på bloggen, gjorde hälften vanilj och andra halvan kanel.
De ända ja gjorde anorlunda va att när ja rullade ihop degen så rullade jag från en kortsida till den andra istället för från långsida till långsida.
Rasultatet blev riktigt stora bullar.

Rabarberkaka

 
Rabarberkaka
 

4dl rabarber
4dl vatten
1 1/2dl strösocker
 
4 ägg
3 1/2dl strösocker
4dl mjöl
1 1/2msk bakpulver
2msk vaniljsocker
rabarber
1dl sockerlag
 
4dl florsocker
1dl sockerlag
 
 
Gör så här:
 

Lägg rabarber, vatten och socker i en kastrull och koka tills rabarbern är mjuk och faller isär.
 Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör i det i smeten.
Sila av rabarbern och ´rör i rabarbern och 1dl av sockerlagen den kokats i i smeten.
Häl upp i en långpanna och grädda i 200° i ca 15min.
Medan kakan gräddas rör då ihop florsocker och sockerlad.
När kakan ha gräddats klar bred då på glasyren på en gång och stoppa sedan in den i ugnen igen i 5min så glasyren smälter in i kakan och torkar till på toppen.

Sega jättemaränger

 
Sega jättemaränger
 

5 äggvitor
4dl strösocker
50g mörk eller ljus choklad
 
Gör så här:

Lägg äggvitorna och sockret i en skål och vispade över ett vattenbad tills det blivit tjockt och luftigt
och alla sockerkristaller smält. Ta lite marängsmet mellan fingrarna för att känna efter kristallerna.
ta sedan bort smeten från värmen och fortsätt vispa tills smeten kallnat.
Sänt chokladen och vänd ned den lite i smeten, blanda inte för mycket.
Skeda upp eller spritsa 8st på en plåt.
Grädda i 125° i ca 1tim
 

RSS 2.0