Kaffebullar



Kaffebullar

125g smör eller margarin
1 1/2dl strösoker
1 ägg
8dl vetemjöl
3tsk bakpulver
2dl mjölk

Gör så här:
Vispa smör och socker vitt och luftigt. Rör sedan i ägget.
Banda mjöl och bakpulver och rör i det och mjölk om vart annat i smeten tills den blivit slät.
Klicka ut i 12st formar med hjälp av två skedar.
Grädda i 250° i 8-10min.

Chokladrutor med gul kolaglasyr



Chokladrutor med gul kolaglasyr

150g smör eller margarin
2 ägg
3dl strösocker
2tsk vaniljsocker
1msk kakao
4 1/2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 1/2dl mjölk

Kolaglasyr
150g smör eller margarin
1 1/2dl strösocker
2 äggulor
2tsk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör sedan ner dom, smöret och mjölken i smeten.
Häll upp smeten i en långpanna och grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 15min.
Låt kakan svalna.
Koka sedan ihop kola glasyren.
Smält smöret i en kastrull. Blanda i sockret, äggulorna och vaniljsockret.
Låt sjuda under omrörning någon minut.
Bred det sedan över kakan.

Fågelbon



Fågelbon

100g smör eller margarin
1dl strösocker
2msk kakao
1msk vaniljsocker
4msk sirap
 
3dl corn flakes
1 1/2dl kokos

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Blanda i socker, kakao, vaniljsocker och sirap och låt koka i 3min.
Rör sedan i corn flakes och kokos.
Klicka ut på en plåt och låt svalna.

Långpannekaka med smultäcke



Långpanne kaka med smultäcke

7 1/2dl vetemjöl
4 1/2dl strösocker
2 1/2msk vaniljsocker
7tsk bakpulver
250g smör eller margarin
3ägg
3dl mjölk

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Smula ser smöret så fint som det går i det.
Tag undan 3dl tills sedan.
Blanda i ägg och mjölk och vispa ihop det till en smet.
Häll smeten i en långpanna och strö sedan över "smulet" som togs undan från början.
Grädda mitt i ugnan i 225° i ca 15min.

Chokladflarn



Chokladflarn

150 g smör eller margarin
2dl strösocker
2dl havregryn
2dl vetemjöl
2msk kakao
1/2dl mjölk
1/2dl sirap
Gör så här:
Smält smöret och blanda sedan ner resten av ingredienserna i kastrullen.
Rör ihop så det blir en jämn smet.
Klicka ut smeten med en tesked på en plåt med brett mellanrum så dom kan flyta ut.
Grädda i 200° i ca5min

Havretosca



Havretosca

75g smör eller margarin
1 1/2dl strösocker
2 ägg
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1/2dl mjölk

Toscasmet
75g smör eller margarin
1dl strösocker
3msk sirap
1 1/2dl havregryn


Gör så här:
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda i alla torra ingredienser, smör och mjölk.
Häll i en rund firm och grädda i 175° i ca 20min.
Blanda undertiden ihop toscasmeten i en kastrull och låt det koka upp.
Tag ut kakan när den är klar och bred över toscan och grädda sedan yttligare i ca 10min.

Det går bra att dubbla satsen för att göra i en långpanna.



Sesamkakor



Sesamkakor

8-10msk vatten
5dl strösocker
200g sesamfrön

Gör så här:
Bladnda vatten och socker i en kastrull.
Koka tills det blir ljust gyllenbrunt.
Tillsätt sesamfröna och koka yttligare tills de blir mörkt gyllenbrunt.
Häll upp på ett inoljat teflonbakpapper.
Bred ut de så tunnt som de går.
Låt svalna och bryt sedan i bitar.


Chokladmuffins



Chokladmuffins

100g smör eller margarin
2 ägg
2 1/2dl strösocker
1 1/2tsk vaniljsocker
1krm salt
4msk kakao
2dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i resten av ingredienserna.
Fördela smeten i 12 formar.
Grädda i 200° i ca 10min.
Pudras ev med lite florsocker. 

Havrekakor



Havrekakor

100g smör eller margarin
1 1/2dl strösocker
4dl havregryn
2 ägg

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Blanda i resten av ingredienserna.
Klicka ut små högar på en plåt.
Grädda mitt i ugnen i 200° i 8-10min.


RSS 2.0