Marskaka



Marskaka

150g smör eller margarin
2 ägg
3dl strösocker
1msk vaniljsocker
4 1/2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 1/2dl mjölk

Glasyr
3dl vispgrädde
8st mars (35g/st)

Choklad

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vispa i dom, smör och mjölk i smeten.
Häll smeten i en långpanna och grädda i 175° i ca 15min.
Låt sedan svalna.
Koka upp grädden, rör i marsen och låt den smälta.
Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad och låt den bli riktigt kall.
Vispa den sedan med en elvisp tills den blir tjock.
Bred den över kakan och hacka ev över lite choklad.

Maränger



Maränger

3 äggvitor
1dl strösocker

Gör så här:
Häll äggvitorna i en torr och fettfri skål. Häll i 1/3 av sockret.
Vispa tills det är ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner resten av sockret.
Klicka eller spritsa ut på en plåt.
Grädda i 100° i ca 45min

Sockerkaka



Sockerkaka

50g smör eller margarin
2 ägg
2dl strösocker
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1dl mjölk eller vatten

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör ned dom, smör och mjölk i smeten.
Smörj och bröa en form (ca 1 1/2liter) och häll smeten i den.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 45min

Pitekaka



Pitekaka

1 ägg
3dl strösocker
100g smör eller margarin
3dl mjölk
7dl vetemjöl
4tsk vaniljsocker
4tsk bakpulver

Smultopping
200g smör eller margarin
2dl strösocker
3dl havregryn
4tsk kanel

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och blanda i det och resten av ingredienserna i smeten.
Häll smeten i en långpanna.
Smält smöret till toppingen och rör i havregryn,socker och kanel.
Strö det över smeten i långpannan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225° i ca 15min.


Tigerkaka



Tigerkaka

200g smör eller margarin
2 1/2dl strösicker
3 ägg
4dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1dl grädde eller mjölk

smaktillsats
2msk kakao
1msk vaniljsocker

Gör så här:
Rör smör och socker vitt och luftigt.
Blanda sen ner ett ägg i taget.
Rör i mjöl och bakpulver.
Lägg 1/3 av smeten i en skål och blanda i kakao i det.
Blanda i vaniljsocker i resten av smeten.
Häll hälften av vaniljsmeten i en form (ca 1 1/2liter) som är smörad och bröad.
Häll sedan på kakao smeten och avsluta med det sista av vaniljen.
Drag en gaffel genom kakan så den få ett marmorerat mönster.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 1tim.

Vaniljmuffins med marstopping




Vaniljmuffins med marstopping

1 ägg
1dl strösocker
1/2dl mjölk
50g margarin smält
1 1/2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker

Topping:
1dl grädde
3st mars (35g/st)

chokladbitar

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och blanda i dom tilsammans med det smälta margarinet och mjölken.
Häll upp smeten i 10-12formar.
Grädda i 200° i 12min. Låt dom sedan kallna.
Häll grädden i en kastrull och låt den koka upp.
Hacka marsen i mindre bitar och rör ned dom i grädden så dom smälter.
Viktigt att röra hela tiden så det inte bräns i botten på kastrullen!
Ställ åt sidan eller ställ den i vattenbad så den blir riktigt kall.
Vispa den sedan ljus och fluffig med hjälp av en elvisp.
Spritsa ut eller bred den på muffinsarna.
Garnara ev med en bit choklad.

Silviakaka



Silviakaka

4ägg
4dl strösocker
2dl kallt vatten
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver

Glasyr
150g smör eller maragarin
1 1/2dl strösocker
2äggulor
2tsk vaniljsocker

kokos

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i vatten, mjöl och bakpulver.
Häll smeten i en långpanna och grädda i nedre delen av ugnen i 225° i ca15min.
Gör sedan glasyren.
Smält smöret och vispa i resten av ingredienserna.
Låt sjuda tills den tjocknat lite.
Bred över den på kakan och strö kokos på.

Chokladrutor



Chokladrutor

150g smör eller margarin
2 ägg
3dl strösocker
1 1/2dl mjölk
1msk vaniljsocker
2tsk bakpulver
2 1/2msk kakao
3 1/2dl vetemjöl

Glasyr
50g smör eller margarin
2msk kakao
3 1/2dl florsocker
1/2dl kokt starkt kaffe
kokos

Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
Rör i resten av ingredienserna och häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175° i ca 20min.
Rör under tiden ihop glasyren.
Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna och blanda väl så det inte är några klumpar.
När kakan är färdiggräddad så breds glasyren på och kokos strös över.
Låt svalna.

RSS 2.0