Kokoskola

 
Kokoskola
 
1 burk kokosmjölk
2dl sirap
 
ljus choklad
kokos
 
Gör så här:
Blanda kokosmjölk och sirap i en kastrull
Koka tills man kan göra kulprovet.
Häll upp det i en liten form (ca 10x20cm) och låt den kallna.
Smält chokladen.
Skär små bitar av kolan och forma till dom lite.
Doppa dom i choklad, lägg i en form och strö på lite kokos innan chokladen stelnat.
 

Mintkyssar

 
Mintkyssar
 
4dl florsocker
1dl vatten
1/4tsk ättika
ca 4 droppar pepparmint
50g mörk choklad
 
Gör så här:
Blanda florsocker, vatten och ättika i en kastrull och koka det tills man kan göra kulprovet.
Ättikan behövs för att det inte ska bli sockerkristaller, så glömm eller uteslut den inte.
När man kan göra kulprovet häller man smeten i en skål eller djuptallrik.
Sätt den över ett vattenbad och droppa i minten.
Vispa tills det blir vitt.
Om det blir aldeles för hårt så vispa i lite vatten till lagom konsistens.
Klicka ut på en plåt och låt svalna.
Smält chokladen och droppa lite på varje bit.

Apelsinris

 
Apelsinris
100g ljus choklad
3dl vårgårdaris
några droppar apelsinessens eller
finrivet skal av 1/2 apelsin
 
Gör så här:
Smält chokladen och rör i riset.
Klicka up på plåt eller i små formar.
Låt kallna.
Självklart kan man lika gärna köpa apelsinchoklad och smälta den =)

Fågelbon 2

Här kommer ett omgjort recept. Har bytt ut två ingredienser från orginalreceptet.
 
 
Fågelbon 2

100g kokosfett
1dl strösocker
2msk kakao
1msk vaniljsocker
4msk sirap
 
3dl rice krispies
1 1/2dl kokos

Gör så här:
Smält kokosfettet i en kastrull.
Blanda i socker, kakao, vaniljsocker och sirap och koka upp tills sockret lösts upp sej.
Rör sedan i corn flakes och kokos.
Klicka ut på en plåt eller i små formar och låt svalna.

RSS 2.0