10 sorters kakor på en deg.

Att göra en stor deg och sen dela upp den och smaksätta är både lätt och sparar tid.
Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg.
Det tar mindre än 2tim att baka alla.




Degen

11dl vetemjöl
500g smör eller margarin
5tsk bakpulver
3msk vaniljsocker
4dl strösocker

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till en stor och slät deg.
Dela degen i 10 lika stora delar.
Tag en del till varge smak.
Alla kakorna ska gräddas i 175° tills dom är gyllenbrun.




Kokoskakor

1/10av degen ovan
1/2dl kokos

Gör så här:
Knåda in kokosen i degen och dela degen i 20bitar.
Rulla till bollar och lägg på en plåt för att grädda.





Chokladkakor

1/10 av degen ovan
1/2dl vetemjöl
1/3 ägg
1msk kakao

pärlsocker

Gör så här:
Knåda i mjöl kakao och ägget.
Vispa ägget innan delning så du få lika mycker av vitan och gulan.
Dela degen i 20delar och rulla till bollar.
Platta till bollarna något på plåten.
Pänsla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda.





Kakor med chokladbitar

1/10 av degen ovan
50g ljus blockchoklad

Gör så här:
Hacka chokladen och blanda i den i degen.
Dela degen i 20 delar och rulla till bollar. Grädda





Kolakakor

1/10 av degen ovan
1msk sirap
4msk vetemjöl

Gör så här:
Knåda in sirapen och mjölet i degen.
Dela i 20delar och rulla till bollar.
Tryck med en gaffel i varje boll. Grädda





Syltkakor

1/10 av degen ovan
Hallonsylt

Gör så här:
Dela degen i 20bitar och rulla till bollar.
Gör en grop i varje boll och fyll med sylt. Grädda





Kakor med blåbär och vit choklad

1/10 av degen ovan
Blåbär
vit choklad

Gör så här:
Dela degen i 20delar, rulla till bollar och gör en grop i varje boll.
Lägg 3st blåbär i varje grot och tryck ihop degen runt dom.
Riv över vit choklad efter gräddningen.





Brysselkex

1/10 av degen ovan
Strösocker
röd karamellfärg

Gör så här:
Lägg lite strösocker i en plastpåse och droppa i 3droppar karamellfärg.
Knåda påsen tlls allt socker blivit rosa.
Gör en rulle av degen och rulla den i sockret.
Skär i 3mm tjocka bitar och grädda.
Det går lättare att skära dom om den legat i frysen en liten stund innan.





Hasselnötskakor

1/10 av degen ovan
2päsar hasselnötskräm (18g st)
4msk vetemjöl

Gör så här:

Blanda i mjölet och hasselnötskrämen i degen.
Dela degen i 20delar och rulla till ovala bollar. Grädda.





Bittermandelkakor

1/10 av degen ovan
2droppar bittermandel

ägg
pärlsocker

Gör så här:
Blanda i bittermandeln i degen.
Dela i 20delar och rulla till ovala bollar.
Pänsla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda





Mintchoklad kakor

1/10 av degen ovan
2droppar peppermint olja
1msk kakao

strösocker

Gör så här:
Blanda i minten och kakaon i degen.
Gör en rulle av den och rulla den i strösocker.
Skär i 3mm tjocka skivor och grädda.
Det går lättare att skära om den fått ligga i frysen en stund först.


RSS 2.0