Chokladtårta



Chokladtårta

Botten
3 ägg
1 1/2dl strösocker
3/4dl kakao
1tsk vaniljsocker
1dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
100g smör eller margarin

Fyllning 1 och 3
2blad gelantin
1 1/2dl grädde
200g mjölkchoklad
2 äggulor
3dl vispad grädde

Fyllning 2
1dl hallon
1dl blåbär

Toppen
vispad grädde
frukt / bär

Gör så här:
Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör ned de och smöret i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
Grädda i 175° ca 25min.
När kakan gräddat klart så lägg den på ett galler och ta försiktigt bort bakplåtspapperet.
Låt den sedan avalna. Gör undertiden fyllningen.
Lägg två blad gelantin i blöt.
Koka upp grädden, blanda i chokladen och låt den smälta.
Lägg sedan i äggulorna och låt sjuda tills den blivit tjock.
Tag bort den från värmen och rör i gelantinbladen.
Ställ den sedan i vattenbad så den blir kall.
När den kallnat vispas grädden, rör sedan ihop allt till en fluffig chokladröra.
Dela kakan i 3lika delar.
Lägg chokladröra på första lagret.
På andra lagret mosar du ihop bären och breder ut.
På sista lagret lägges chokladröran igen. Man kan ev riva i apelsinskal i sista chokladlagret för en lite annan smak.
Täck tårtan med vispad grädde och frukt eller bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0