Årets 10 nya sorters kakor på en deg.

I år har jag självklart gjort 10 nya sorterskakor på en deg.
Tyvärr är ja väldigt seg med uppdateringar för ja ha haft ont om tid.
Men även om ni inte hinner baka dessa till jul i år så kan ni altid baka dom nästa år=)



Degen

11dl vetemjöl
500g smör eller margarin
5tsk bakpulver
3msk vaniljsocker
4dl strösocker

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till en stor och slät deg.
Dela degen i 10 lika stora delar.
Tag en del till varge smak.
Alla kakorna ska gräddas i 175° tills dom är gyllenbrun.




Nougat

1/10 av degen
nougat

Gör så här:
Dela degen i 20 bitar.
Dela nougaten i 1cm stora bitar och rulla in dom i varje degbit.
Lägg på plåt och grädda.




Saffran

1/10 av degen
1/påse saffran
pärlsocker

Gör så här:
Knåda in saffranet i degen.
Dela degen i 20 bitar och rulla längder som läggs som en öggla.
Döppa don i pärsocker och lägg på en plåt för att gräddas.




Kardemumma

1/10 av degen
1tsk kardemumma

Gör så här:
Blanda i kardemumman i degen.
Dela degen i 20 bitar och lägg på en plåt.
Tryck en gaffel i varje bit och grädda.




Kakao och kanel

1/10 av degen
1/2msk kakao
1/2msk kanel

Gör så här:
Blanda i kakaonoch kaneln i degen.
Dela i 20 delar och tryck ett mönster med en sked i varje.
Lägg på en plåt och grädda.




Mandel

1/10 av degen
1/2dl hackad mandel

Gör så här:
Hacka mandeln och blanda den i degen.
Rulla till avlånga bollar och lägg på plåt för gräddning.




Citron

1/10 av degen
rivet skal av 1 citron
pärlsocker

Gör så här:
Riv citronen och blanda det i degen.
Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar.
Doppa bollarna i pärlsocker och lägg på plåt för gräddning.




Hasselnöt

1/10 av degen
1/2 dl hackad hasselnöt

Gör så här:
Hacka hasselnötter och blanda det i degen.
Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar.
Lägg dom på en plåt för gräddning.




Kolagrottor

1/10 av degen
kolasås

Gör så här:
Dela degen i 20 bitar och lägg som i små formar.
Gör ett hål i varje boll och fyll den med kolasås.
Lägg dom på en form och grädda.




Russin och choklad

1/10 av dagen
1/2 dl russin
50g choklad

Gör så här:
Hacka chokladen och blanda den och russina i dagen.
Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar.
Lägg på plåt och grädda.




Ingefärssnittar

1/10 av degen
1/2tsk ingefära
1msk sirap
2msk mjöl

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i degen.
Dela degen i 2bitar och rulla till längder.
Lägg längderna på en plåt och grädda.
När dom är klar så skär längderna på snedden till snittar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0