Vaniljkrämsbullar



Vaniljkrämsbullar

75g margarin
2dl mjölk
25g jäst
1/4tsk salt
1/2dl strösocker
1 ägg
ca 9dl vetemjöl

Fyllning:
100g smör eller margarin
1 1/2msk vaniljsocler
3/4dl strösocker

Vaniljkräm

florsocker och vatten

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37° och häll det sen över jästen.
Blanda i socker, salt och ägg och rör om. Blanda sedan i mjölet tills degen blir slät och fin.
Låt jäsa till dubbel storlek. Blanda undertiden ihop fyllningen och gör vaniljkräm.
Kavla ut degen och bred över smör fyllningen. Lägg vaniljkrämen i en sträng längst ut på ena långsidan på degen.
Rulla ihop så krämen blir mitt i rullen.
Dela i 1 1/2cm tjocka skivor och lägg i bullformar, låt jäsa.
Grädda i 250° i 6-8min Låt svalna på galler under bakduk.
Rör ihop flårsocker och vatten till en tjock glasyr och ringla över.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0