Blåbärskakor



Blåbärskakor

100g smör eller margarin
2 1/3dl vetemjöl
1dl strösocker
1msk vaniljsocker
1tsk bakpulver

blåbär
florsocker & vatten

Gör så här:
Mät upp alla ingredienser på bänken och knåda ihop till en deg.
Dela degen i 30 bitar och rulla delarna till små bollar.
Gör en grop i mitten på varje boll och lägg ner så många blåbär som det får plats.
Tryck sen ihop degen lite runt blåbären så dom inte kan rulla ur.
Grädda i 175° i ca 10min.
Blanda undertiden florsocker och vatten till en tjock men ändå så lös glasyr att den går att ringla över kakorna när dom är färdig gräddad. Låt stå framme så glasyren torkar till sej lite innan dom packas i en burk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0