Glass på vanilj visp



Glass på vanilj visp

1 paket vanilj visp
4 stora maränger
1 påse hasselnötskräm (18g)
chokladsås

Gör så här:

Vispa ordning vanilj vispen och lägg hälften i en skål som går att frysa.
Lägg sedan i marängerna (dela dom om dom är stora).
Blanda hasselnötskrämen med lite vanilj visp och klicka ut den vid marängerna.
Ringla chokladsås över.
Häll till sist över det resten av vaniljvispen och ställ den i frysen några timmar.

Maränger i microvågsugnen

 

Maränger i microvågsugnen

1 äggvita

3-4dl florsocker

 

Gör så här:

Lägg äggvitan i en skål och rör i så mycker flörsocker så det blir en fast massa

som man kan forma med händerna utan att bli kladdig.

Dela sedan upp den i 50 delar.

Lägg ett bakplåtspapper i micron och lägg in 4-6 maränger åt gången.

Kör micron på full effekt i 50sec - 1min.

Låt sedan marängerna kallna på ett galler.


Blåbärsrutor



Blåbärsrutor

4 ägg
6dl strösocker
200g smält smör eller margarin
6dl vetemjöl
1 1/2tsk bakpulver
1msk vaniljsocker
4dl blåbär

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i smör, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i smeten.
Häll upp allt i en långpanna.
Strö över blåbärna.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i ca 25min.

Vaniljmuffins



Vaniljmuffins

2 ägg
2dl strösocker
1dl mjölk
100g smält smör eller margarin
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i resten av ingredienserna i äggsmeten.
Fördela smeten i 12 formar och grädda i 175° i ca 15 min.

RSS 2.0