Glass på vanilj visp

Glass på vanilj visp
1 paket vanilj visp
4 stora maränger
1 påse hasselnötskräm (18g)
chokladsås
Gör så här:
Vispa ordning vanilj vispen och lägg hälften i en skål som går att frysa.
Lägg sedan i marängerna (dela dom om dom är stora).
Blanda hasselnötskrämen med lite vanilj visp och klicka ut den vid marängerna.
Ringla chokladsås över.
Häll till sist över det resten av vaniljvispen och ställ den i frysen några timmar.
Maränger i microvågsugnen
Maränger i microvågsugnen
1 äggvita
3-4dl florsocker
Gör så här:
Lägg äggvitan i en skål och rör i så mycker flörsocker så det blir en fast massa
som man kan forma med händerna utan att bli kladdig.
Dela sedan upp den i 50 delar.
Lägg ett bakplåtspapper i micron och lägg in 4-6 maränger åt gången.
Kör micron på full effekt i 50sec - 1min.
Låt sedan marängerna kallna på ett galler.
Blåbärsrutor

Blåbärsrutor
4 ägg
6dl strösocker
200g smält smör eller margarin
6dl vetemjöl
1 1/2tsk bakpulver
1msk vaniljsocker
4dl blåbär
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i smör, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i smeten.
Häll upp allt i en långpanna.
Strö över blåbärna.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i ca 25min.
Vaniljmuffins

Vaniljmuffins
2 ägg
2dl strösocker
1dl mjölk
100g smält smör eller margarin
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i resten av ingredienserna i äggsmeten.
Fördela smeten i 12 formar och grädda i 175° i ca 15 min.