Vetebrödsrutor

Vetebrödsrutor
125g smör eller margarin
3dl mjölk
50g jäst
1 ägg
1/2dl strösocker
ca 1 liter vetemjöl
Garnering
50g smör
pärlsocker
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt det bli fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan, ägget och sockret.
Blanda sedan i vetemjölet, det ska vara en ganska lös deg.
Smörj en långpanna, tryck ut degen i den och låt jäsa i 30min.
Klicka sedan ut smöret på degen och strö över pärlsocker.
Grädda i 225° i ca 15min.
Låt svalna under duk och skär sedan i rutor.
Kommentarer
Postat av: Maria
Blir att prova de här! Ser riktigt goda ut, önskar jag kunde börja baka direkt men det får vänta till imorgon.
-
Besök gärna min blogg - http://drinkrecepten.se för några riktigt goda drinkar!
Trackback