10 nya sorters kakor på en deg

I år gör jag lika som förra året. 10 sorter på en deg, självklar är de nya smaker=)
Varför inte göra båda degarna så har ni 20 sorter i jul.



Degen

11dl vetemjöl
500g smör eller margarin
5tsk bakpulver
3msk vaniljsocker
4dl strösocker

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till en stor och slät deg.
Dela degen i 10 lika stora delar.
Tag en del till varge smak.
Alla kakorna ska gräddas i 175° tills dom är gyllenbrun.




Apelsin

1/10 av degen
1msk rivet apelsinskal
pärlsocker

Gör så här:
Riv skalet av en apelsin och blada det i degen.
Dela degen i 20 delar. Rulla bollar och doppa dom i pärlsocker. Grädda.






Marshmallows

1/10 av degen
20 mini marshmallows eller dela stora

Gö så här:
Dela degen i 20 delar.
Rulla in en mina marshmallow i varge boll.
Grädda.






Pepparkaka

1/10 av degen
lite pepparkaksdeg eller blanda i pepparkakskrydda i lite av degen

Gör så här:
Rulla ut degen till en rulle. Rulla ut pepparkaksdegen till en lika lång rulle och lägg ihop dom.
Dela degen i 20 delar och rulla dom till bollar.
Grädda






Apelsinchoklad

1/10 av degen
1msk apelsinskal
1msk kakao

Gör så här:
Riv skalet av en apelsin.
Blada ihop apelsinskal kakao och degen.
Dela i 20 delar och rulla till bollar.
Grädda.






Polkagris

1/10 av degen
1dl krossad polkagris

Gör så här:
Blada degen med 1/2dl krossade polkagrisar.
Dela degen i 20 delar och rulla till bollar.
Rulla bollarna i polkagrusen som är över.
Grädda.






Russin

1/10 av degen
3/4dl russin

Gör så här:
Blanda degen med russina.
Dela degen i 20 delar. Grädda






Skogsbär

1/10 av degen
1/2dl skogsbärsgodisar (eller annan godis)

Gör så här:
Blada degen med godisarna.
Dela degen i 20 delar. Rulla till bollar.
Grädda.






Tuttifrutti

1/10 av degen
1/2dl krossade tuttifruttigodisar

Gör så här:
Blana degen med dom krossade godisarna.
Dela degen i 20 delar. Rulla till bollar.
Grädda






Vitchoklad

1/10 av degen
1msk kakao
50g vit choklad

Gör så här:
Blanda degen med kakaon.
Hacka chokladen och blanda i den.
Dela degen i 20 delar. Rulla till bollar.
Grädda.






Singoalla

1/10 av degen
1/2 ägg
10 gelehallon
1/2tdk vatten
50g smör
1msk vatten
2-3dl florsocker

Gör så här:
Blanda ett halvt ägg i degen. Lägg den i en spritspåse.
Spritsa ut 12st ringar och 12 st bottnar. Grädda och kallna.
Smält smöret och rör i vatten och florsocker tills det blivit en tjock pasta.
Bred den på bottnarna och lägg på en ring på varje.
Smält gelehallonen med vatten över vattenbad.
Klicka ut gelehallon på mitten i varje kaka.
Låt stelna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0