Raiderkaka
Raiderkaka
6 1/2dl vetemjöl
1dl strösocker
225g smör eller margarin
Kolasmet
175g smör eller margarin
2dl strösocker
3dl grädde
1 1/2msk sirap
200g ljus blockchoklad
Gör så här:
Blanda mjöl, socker och smör till en deg (blir torr och smulig).
Tryck ut degen i en långpanna och grädda den i 175° i ca 15min.
Tag ut kakan och låt den svalna.
Lägg alla ingredienser till kolasmeten i en kastrull och låt det koka i 30-60min.
Det ska bli en tjock kola som man kan göra kulprov på.
Bred den sedan över kakan och låt den stelna.
Smält blockchokladen över ett vattenbad och bred den på kakan.
Ställ den kallt så chokladen stelna innan den skäres i rutor.
6 1/2dl vetemjöl
1dl strösocker
225g smör eller margarin
Kolasmet
175g smör eller margarin
2dl strösocker
3dl grädde
1 1/2msk sirap
200g ljus blockchoklad
Gör så här:
Blanda mjöl, socker och smör till en deg (blir torr och smulig).
Tryck ut degen i en långpanna och grädda den i 175° i ca 15min.
Tag ut kakan och låt den svalna.
Lägg alla ingredienser till kolasmeten i en kastrull och låt det koka i 30-60min.
Det ska bli en tjock kola som man kan göra kulprov på.
Bred den sedan över kakan och låt den stelna.
Smält blockchokladen över ett vattenbad och bred den på kakan.
Ställ den kallt så chokladen stelna innan den skäres i rutor.
Kommentarer
Trackback