Vetebrödsrutor



Vetebrödsrutor

125g smör eller margarin
3dl mjölk
50g jäst
1 ägg
1/2dl strösocker
ca 1 liter vetemjöl

Garnering
50g smör
pärlsocker


Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt det bli fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan, ägget och sockret.
Blanda sedan i vetemjölet, det ska vara en ganska lös deg.
Smörj en långpanna, tryck ut degen i den och låt jäsa i 30min.
Klicka sedan ut smöret på degen och strö över pärlsocker.
Grädda i 225° i ca 15min.
Låt svalna under duk och skär sedan i rutor.

Kommentarer
Postat av: Maria

Blir att prova de här! Ser riktigt goda ut, önskar jag kunde börja baka direkt men det får vänta till imorgon.



-

Besök gärna min blogg - http://drinkrecepten.se för några riktigt goda drinkar!

2010-02-07 @ 01:50:08
URL: http://drinkrecepten.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0